Tabea Mogilev

De stad Mogilev ligt in het besmette Tsjernobyl gebied van Wit Rusland. In deze stad en grote regio werkt de christelijke organisatie Tabea welke wordt geleid door een zeer gedreven directeur Pavel Brodov. Het medewerkersteam van Tabea bestaat geheel uit onbetaalde vrijwilligers.

De organisatie heeft in de stad Mogilev een eigen centrum, met een gaarkeuken, een tandartsenpraktijk en een kapsalon waarin zeer arme mensen worden opgevangen. Deze mensen kunnen 1x per dag een warme maaltijd nuttigen of ophalen met daarnaast ook de mogelijkheid andere eerste levensbehoeften te ontvangen als kleding, schoenen of andere zaken.

Kinderkamp Nieuw Leven

Verder organiseert Tabea elke zomer 10 weken lang kinderkampen voor kinderen uit zeer arme gezinnen, kinderen uit gezinnen waar ouders verslaafd zijn aan alcohol, voor moeilijk opvoedbare kinderen en voor kinderen met een lichamelijke handicap. Gemiddeld 500 kinderen brengen hier elk jaar de zomervakantie door.

Warm-House winterproject

In de winterperiode worden in de gebouwen van het kinderkamp zoveel mogelijk oudere mensen liefdevol opgevangen en verzorgd. Ook deze groep mensen ontvangt kleding, schoenen, eten en andere levensbehoeften.

Daarnaast doen ook andere organisaties, kerken, instellingen en families regelmatig een beroep op de organisatie. Zoals een groot aantal behoeftige families, welke opgenomen zijn in het familie noodhulpbestand van Tabea, schoolinternaten, een gevangenis, en een ziekenhuis.

Love for Kids Minsk

Sinds december 2006 runt de Christelijke organisatie "Love for Kids" in Minsk een kinder tehuis. Met als doel, kinderen en jonge mensen op te vangen met een zeer getraumatiseerd verleden. Momenteel ontvangen 40 kinderen hier een liefdevolle opvang en worden ze begeleid door een zeer ervaren, en gemotiveerd team van Wit-Russische jonge mensen.

Baptistengemeente

Diverse baptistengemeenten waaronder in de Berezino en Kobrin ondersteunen wij met hulpgoederen welke uitgedeeld worden aan de armen en tijdens de door hen georganiseerde kinderkampen.